Gerharda Willemina Bultink is geboren in 1890 in Lengel (bij 's-Heerenberg) en op 34 jarige leeftijd overleden in februari 1925 te 's-Heerenberg.

 

Zij was net bevallen in december 1924 van haar laatste zoon, mijn oom Ferdie. Volgens de echtgenote van oom Ferdie, dat is tante Loes, zou zij gevallen zijn op een aarden kom, daardoor een gat ontstaan in haar hart en daaraan overleden. Dit heb ik nog niet kunnen achterhalen. Noodlottig thuis ongeval dus. Veel te jong.
Zij trouwde in februari 1914 met Frederikus (Frits) en was toen 23 jaar oud. Uit dit huwelijk is mijn eigen moeder geboren, in juni 1914. Daar was dus duidelijk haast bij.
Gerharda kreeg zes kinderen, vier meisjes en twee jongens. Hiervan is Rosina (Roos) betrekkelijk jong op 13 jarige leeftijd overleden. Al de andere ooms en tantes hebben een respectabele leeftijd bereikt, gehuwd, en aardig wat neven en nichten voortgebracht.

Van de familie Bultink is een grote familie te achterhalen. Een deel van mijn voorouders dus.

Ikzelf vind dat mijn enige zuster precies op onze Oma lijkt, maar dat is mijn mening.

Theodora Koenen is geboren in 1842 te Pannerden en op 84 jarige leeftijd overleden in 1926 te Megchelen (bij Gendringen).
Zij trouwde in 1873 te 's-Heerenberg met Engelbart. Zij was toen 31 jaar oud en Engelbart al 54 jaar. Aardig verschil.
Uit dit huwelijk is mijn grootvader pas geboren.
Theodora kreeg acht kinderen, vier meisjes en vier jongens. Drie daarvan zijn jong overleden, op vier, acht en elf jaar. De andere vijf een respectabele leeftijd.
Als ik de geboortes en vertrek data vergelijk van de oudste kinderen van Engelbart met de jongsten, dan denk ik haast dat zeker is dat mijn grootvader zijn oudere stiefzussen en stiefbroers nooit heeft gekend. Ook ikzelf heb de broers en zussen van mijn grootvader nooit gekend. Mijn vader nooit horen vertellen over zijn ooms en tantes. Ik vind dit nog steeds heel erg vreemd, terwijl zij toch overleden zijn nadat ik al meer dan tien jaar oud was. Vreemd.

Johanna Maria Pierik is geboren in 1839 te Didam en gestorven op 33 jarige leeftijd in augustus 1872 te Lengel.
Zij trouwde met Engelbart in januari 1872 te 's-Heerenberg.
In juli 1872 bevallen van een levenloos kind, en daarna een maand later overleden. Een triest verhaal, is nog geen jaar gehuwd geweest.

Elisabeth is de volle zus van Johanna, ondanks de andere schrijfwijze. Geboren in 1826 te Wehl en op 44 jarige leeftijd gestorven in 1870 te Lengel.
Zij trouwde met Engelbart in 1854 te 's-Heerenberg.
Zij kreeg acht kinderen, vier meisjes en vier jongens. Drie levenloos geboren, een 8 dagen oud geworden en een twee jaar oud geworden. De andere drie zijn naar Pruisen vertrokken, net over de grens. Ook van hen is in Nederland daarna geen gegevens te vinden, dus ook zij zijn in Duitsland gebleven.

Johanna is de eerste echtgenote van Engelbart Hesseling. Zij is geboren in 1817 te Wehl en gestorven op 36 jarige leeftijd in 1854 te Wijnbergen.
Zij trouwde met Engelbart in 1843 te 's-Heerenberg.
Zij kreeg vijf kinderen, twee meisjes en drie jongens.
Deze zijn allemaal op werkbare leeftijd naar Pruisen (Duitsland) net over de grens vertrokken. In Nederland zijn geen andere gegevens over hen te vinden dus die moeten in Duitsland zijn gebleven.